Van Gent: ‘Geen chemie in top GroenLinks’

Het bestuur van de fractie van GroenLinks heeft het afgelopen jaar niet goed gefunctioneerd. Dat zegt vertrekkend Tweede Kamerlid Ineke van Gent uit Groningen in een interview met De Volkskrant.

Volgens Van Gent was er geen chemie tussen haar, politiek leider Jolande Sap en secretaris Tofik Dibi. Volgens de Groningse politica functioneerde het bestuur sinds vorig jaar zomer niet meer. Iedereen is wel zijn eigen taken blijven uitvoeren, maar zonder wekelijkse vergaderingen van het fractiebestuur.

Het gerommel in de partij werd eerder dit jaar voor de kiezer zichtbaar toen Sap en Dibi beide in de race waren om het lijsttrekkerschap. Dibi werd aanvankelijk door het partijbestuur als ongeschikt beoordeeld. Van Gent zegt in het interview deze gang van zaken ‘afschuwelijk’ en ‘krampachtig’ te vinden.

Jolande Sap heeft via Twitter inmiddels gereageerd op het interview in De Volkskrant. Zij spreekt tegen dat het fractiebestuur geen leiding aan de fractie gaf en spreekt over een storm in een glas water.