Onderwaterles in Hoornse Plas

Voor de leerlingen van groep 7 van OBS de Feniks stond er donderdagochtend een wel heel bijzondere biologieles op het programma. Gewapend met snorkel, duikbril en flippers namen de kinderen een duik in de Hoornse Plas en gingen ze op zoek naar de geheimen van de onderwaterwereld.

Dat er zich onder het wateroppervlak van de Hoornse Plas een heel rijk aan dieren en planten bevindt, is iets waar de meeste kinderen nog geen weet van hadden. De medewerkers van het centrum voor Natuur en Duurzaamheidseducatie van de Gemeente Groningen, die de les ontwikkelden, willen met deze les dan ook laten zien dat het ook op bekend terrein wemelt van leven.

Met een temperatuur van veertien graden en een fikse zuidwestenwind was het vandaag niet de perfecte dag voor een duik. De kou mocht de pret van de leerlingen niet drukken, het grootste deel vond het “superleuk”.