Moordenaar Gerard Meesters wil herziening

nieuws
foto: fritscdejong / Flickr.com

De Brit Daniël S. die tot levenslang veroordeeld is voor de moord op de Stadjer Gerard Meesters in 2002, wil dat de Hoge Raad zijn zaak herziet. Volgens de nu 54-jarige Brit is hij veroordeeld op basis van een verklaring van een onbetrouwbare getuige.

Gerard Meesters werd in november 2002 in zijn woning aan de Uranusstraat doodgeschoten. Hoogstwaarschijnlijk was het een wraakactie voor het feit dat zijn zus drugs had gestolen van een Engelse bende.

De advocaat van S., Tjalling van der Goot van advocatenkantoor Anker & Anker, ziet nieuwe kansen in de zaak, nu er in het najaar een nieuwe wet in werking treedt. Die maakt het mogelijk dat voorafgaand aan een herzieningsverzoek bij de Hoge Raad, de procureur-generaal nader onderzoek doet. Van der Goot hoopt dat getuigen gehoord worden, die contact hebben gehad met Steven B. in de gevangenis. B., die samen met S. de aanslag gepleegd zou hebben, heeft daarover een verklaring afgelegd en is zelf veroordeeld tot acht jaar.

S. die in 2006 veroordeeld werd voor de moord, heeft al eerder geprocedeerd tegen de veroordeling. In 2010 had hij voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens betoogd dat het feit dat levenslang in Nederland echt levenslang is, een onmenselijke straf is. Toen ving hij bot