Maaskant woedend om late nederlaag tegen Sunderland

sport
Foto: Paulblank / GFDL or CC-BY-3.0 / Wikimedia Commons

Trainer Robert Maaskant van FC Groningen is niet blij met de nederlaag tegen Sunderland op de Peace Cup in Zuid Korea. FC Groningen leek lange tijd met de derde prijs aan de haal te gaan, maar het team verloor in de laatste minuten waardoor de prijs aan de neus van de Groningers voorbij ging.

“Ik ben woedend”, laat Maaskant aan Voetbal International weten. “Dit toont aan dat sommige spelers een gebrek aan overlevingsdrang hebben. Als dit niet verbetert ga ik met andere jongens spelen. Iedereen wordt beoordeeld op falen of presteren. Deze instelling past bij jeugdvoetbal of de amateurs. Niet bij wat wij willen. In de kleedkamer heb ik aangegeven dat ik nu wel snap waarom ze vorig seizoen soms door tegenstanders werden weggespeeld.”

Groningen leek in de wedstrijd om de derde prijs tegen het Engelse Sunderland aanvankelijk op rozen te zitten. Ondanks een tegendoelpunt na een kwartier spelen wisten Suk Hyun Jun en Schet de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de laatste minuten maakten de Engelsen echter twee tegendoelpunten waardoor de FC genoegen moet nemen met een vierde plaats.