FC Groningen verliest knullig van Sunderland

FC Groningen heeft zondag de wedstrijd om de derde plaats op de Peace Cup in Zuid Korea op een knullige manier met 2 – 3 verloren van Sunderland. Groningen is door het verlies vierde geworden.

Het elftal van trainer Robert Maaskant begon slecht aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen kwam Sunderland door een doelpunt van Connor Wickham op voorsprong. Lang konden de Engelsen niet genieten van die voorsprong want Suk Hyun Jun maakte enkele minuten later al de gelijkmaker. Mitchell Schet maakte kort voor rust de 2 – 1 voor Groningen. Na een mooie individuele actie wist hij de bal goed achter de keep van de Engelsen te plaatsen.

De tweede helft leek slechts een formaliteit. FC Groningen had het veldoverwicht en Sunderland leek aanvallend niet genoeg meer in huis te hebben. Enkele minuten voor tijd was het echter Fraizer Campbell die de gelijkmaker maakte. Groningen kreeg in de laatste minuut nog een grote kans om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar Zeefuik miste. Uiteindelijk maakte Ryan Noble namens Sunderland in de blessuretijd de winnende treffer waardoor de Engelsen beslag legden op de derde prijs.

De finale om de Peace Cup wordt later zondag gespeeld tussen de ploegen van Hamburger SV en het Zuid-Koreaanse Seongnam.