Elsje verschijnt in het Gronings

nieuws

De populaire dagbladstripfiguur Elsje zal eenmalig haar streken in het Gronings uitvoeren. Elske, zoals ze in het Gronings heet, verschijnt op 28 augustus.

De Groningse vertaling is gemaakt door dichter Jan Glas: “Elsje staait bekend as t pittegste stripfeguur van Nederland. Mor ien t Grunnegs wordt Elsje Elske en kommen der nog n poar rooie pepers bie! Dizze specioale oetgoave is n kleurrieke verzoameln van zomor n selectie oet vief albums van kraandestrips: Elske is aan t dollen en rollen, ze vaalt en baalkt, twittert en schittert. Geniet van Elske ien t Grunnegs – as ie durven!”

Elsje wordt gemaakt door Eric Hercules en Gerbeb Valkema en staat sinds 2007 in meer dan 15 regionale dagbladen, waaronder het Dagblad van het Noorden. Er zijn inmiddels zeven albums van Elsje verschenen. Voorts maakt zij tweewekelijks haar opwachting in het stripblad Eppo. De strip is vertaald ter gelegenheid van het 12,5-jarig bestaan van stripwinkel Akim aan de Ulgersmaweg.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *