Tweede titel voor atlete Eva Reinders

Atlete Eva Reinders heeft zondag tijdens het NK voor Junioren in Breda haar tweede nationale titel binnengehaald. De 19-jarige Groningse won het kogelstoten met een afstand van 14 meter 92.

Een dag eerder had de veelzijdige Reinders al het kogelslingeren gewonnen, met een machtige worp van 61 meter 99. Een zilveren plak was er zondag voor een clubgenote van Groningen Atletiek, Suzanne Williams. De kleine atlete liep de 100 meter horden in 13,92 seconden.

Het totaal aan medailles tijdens dit NK voor de Groningse club komt daarmee op vier: Nora Ritzen won zaterdag het verspringen met 5 meter 81. Niek Blikslager leek zondag goud te halen op de 1500 meter, maar na een protest werd de uitslag ongeldig verklaard. Enkele lopers waren gevallen nadat een polsstok op de baan terecht was gekomen. De wedstrijd wordt over twee weken overgelopen, tijdens het NK voor Senioren.