Tweede editie HomeRide levert 422.185 euro op

nieuws
310 Fietsers startten zaterdagmiddag in Groningen. Foto: JasKim Fotografie

De wielertocht HomeRide van Groningen naar Maastricht heeft dit weekend 422.185 euro opgeleverd. Het geld komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

Zaterdag startten 310 deelnemers in Groningen. In verschillende etappes die via Beetsterzwaag, Zwolle, Utrecht en Veldhoven voerden, werd er 24 uur later gefinished in Maastricht. De vijfhonderd kilometer lange tocht werd gefietst voor zieke en gehandicapte kinderen en hun ouders.

“Ondanks de fysieke vermoeidheid van het fietsen krijg ik veel energie door het enthousiasme en de inzet van alle fietsers en vrijwilligers die HomeRide hebben mogelijk gemaakt”, zegt directeur Marc van den Tweel van het Ronald McDonald Kinderfonds, die zelf ook mee fietste. “Ik ben ontzettend blij met de fantastische opbrengst die deze wielertocht heeft opgeleverd.”

De HomeRide wielertocht werd vorig jaar voor het eerst gehouden. De opbrengst van 422.185 euro werd zaterdag voor het startschot in Groningen bekendgemaakt. Het opgehaalde geld zorgt er voor dat zieke kinderen dicht bij hun ouders kunnen zijn als zij verzorgd worden in het ziekenhuis. Door het grote succes van dit jaar is besloten om volgend jaar in juni weer een HomeRide te organiseren.