Stadspartij wil niet bezuinigen op busvervoer

De Stadspartij wil niet dat er bezuinigd wordt op het busvervoer in en rondom de stad. De partij doet de uitspraak na de open brief van de ondernemingsraad van vervoersbedrijf Qbuzz van afgelopen weekend.

De concessieverlener, het OV-Bureau Groningen Drenthe, moet dit jaar nog vier miljoen euro bezuinigen wat in december in de nieuwe dienstregeling ten koste zal gaan van diverse busritten. Robert Prummel van de Stadspartij wil zich bij de behandeling van de voorjaarsbrief er sterk voor maken dat er niet bezuinigd wordt op het vervoer. “Als we de tram afzeggen dan zwemmen we als gemeente ineens in het geld. Met dat geld kunnen we onder andere het busvervoer op peil houden”, aldus Prummel.

De Stadspartij is niet de enige partij die gereageerd heeft op de open brief. De Ondernemingsraad van Qbuzz en Vakbond CNV heeft inmiddels ook gesprekken gevoerd met de PvdA. “De gesprekken met beide partijen zijn goed verlopen maar er zijn nog wel wat verschillen in interpretatie te overwinnen”, zegt Jaap Franke van de OR van Qbuzz. Prummel heeft echter goede hoop dat het goed gaat komen. “Ik denk dat geen enkele politieke partij wil bezuinigen op het busvervoer in de stad.”