Stadjers aangehouden voor geweldplegingen

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag verschillende geweldplegers aangehouden. Ze worden allemaal verdacht van mishandeling.

Op de Grote Markt werd een negentienjarige Stadjer opgepakt. Hij had door nog onduidelijke redenen een kopstoot uitgedeeld aan een zestienjarige jongen uit Eelde. Een portier van een horecagelegenheid zag het gebeuren en ‘arresteerde’ de geweldpleger. Politieagenten hebben de tiener later meegenomen naar het bureau.

Een achttienjarige jongen uit de stad werd op de Uurwerkersgang aangehouden. Hij had kort daarvoor bij een vechtpartij een 21-jarige man een gebroken neus geslagen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Dankzij een goed signalement kon de verdachte later in de nacht aangehouden worden.

In de Naberpassage zijn een dertigjarige en een 22-jarige Stadjer aangehouden. Het duo maakte deel uit van een groep die het in een café aan de Poelestraat aan de stok hadden gekregen met het personeel. Nadat zij zich hadden misdragen werden ze de horecagelegenheid uitgezet. Enige tijd later kwamen ze toch weer terug waarbij ze vernielingen pleegden en een medewerker mishandelden. Het duo is aangehouden en kan een bekeuring verwachten.