Stadjer aangehouden voor poging overval

Een 26-jarige Stadjer en een 27-jarige man uit Drachten zijn donderdagavond rond 21.30 uur aangehouden op de Oude Slingeweg in Drachten omdat zij verdacht worden van een poging tot overval.

Vijf minuten daarvoor had het duo aangebeld bij een woning aan de Oude Slingeweg. Voordat de bewoner de deur opende, keek hij door het raam. Hij zag twee mannen staan die capuchons droegen en hun gezicht bedekt hadden. De man deed de deur niet open en belde direct het alarmnummer. Hij wist aan de meldkamer een vrij duidelijk signalement door te geven van het duo.

Agenten die in de buurt waren, dit vanwege een soortgelijke melding de avond er voor, konden vervolgens snel de verdachten aanhouden. Bij fouillering werd er een nepvuurwapen en een mes aangetroffen. In een tas die ze bij zich droegen bleek een stroomstootwapen te zitten. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau waar ze vrijdag verhoord zullen worden.

Woensdagavond probeerden twee mannen ook al hun slag te slaan. Ze hielden zich toen op in het struikgewas. Voorbijgangers zagen dit en waarschuwden toen eveneens de politie. Een zoekactie toen leverde niets op. Of het om dezelfde mannen gaat, wordt nog door de politie in Friesland onderzocht.