Staatssecretaris opent Landelijke Groengasdag

De landelijke Groengasdag vond vrijdag bij de Gasunie en de Energy Expo plaats. Op deze dag werd er informatie gegeven over rijden op Groengas. Dat is op dit moment de duurzaamste en schoonste brandstof die er voor voertuigen bestaat. 21 auto’s van Gasunie op Groengas reden vanochtend van de Energy Expo naar het Gasunie hoofdkantoor. Er zijn voldoende mogelijkheden om Groengas te winnen. Onder andere via de verwerking van GFT-afval, mest en rioolslib. Bij Groengas is er weinig CO2-uitstoot en geen fijnstof. Daarmee verbetert de luchtkwaliteit.

Staatssecretaris Joop Atsma opende het evenement. Volgens Atsma is het milieu en rijden op Groengas een belangrijk onderdeel uit het Lenteakkoord. Hij wil milieubewust rijden op de kaart zetten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *