PvdA wil vrijwilligers inzetten bij bezuinigingen

nieuws

De PvdA in de Groningse gemeenteraad wil de nadruk leggen op vrijwilligerswerk om de omvangrijke bezuinigingen die Groningen moet doorvoeren tegen te gaan. De partij komt met een motie waarin de PvdA uitkeringsgerechtigden massaal wil inzetten om allerlei maatschappelijk werk te ondersteunen.

De PvdA rekende in de Raadscommissie Financien woensdag voor, dat de gemeente tussen nu en 2014 ruim 80 miljoen euro moet bezuinigen. Naast mogelijke bezuinigingen op grote projecten als Zuidelijke Ringweg en Tram, denkt de PvdA ook aan samenvoeging van gemeentelijke en andere diensten, meer concentratie van huisvesting voor diensten en de inzet van vrijwilligers,

PvdA-wethouder Pastoor maakt zich juist grote zorgen over de rijksbezuinigingen op het vrijwilligerswerk. Vrijwilligers komen sinds kort wettelijk niet meer voor een onkostenvergoeding in aanmerking.