Opnieuw Zwitserse tegenstander voor Lycurgus in Europa

sport
Foto: lycurgus.nl

De volleyballers van Abiant Lycurgus moeten het in de tweede ronde van de Europa Cup, net als vorig jaar, opnemen tegen een Zwitserse tegenstander. Bij de loting voor de Challenge Cup zijn de Groningers gekoppeld aan EN Gas&Oil Lugano.

EN Gas&Oil Lugano werd afgelopen seizoen tweede in de Zwitserse eredivisie. In de play-offs om de landstitel verloor de club in vijf wedstrijden van Chênois Genève, dat vorig jaar nog door Lycurgus werd uitgeschakeld in de Challenge Cup.

Het is voor het eerst dat Lugano mag aantreden op Europees niveau. De club komt uit het Italiaanstalige deel van Zwitserland. Afgelopen seizoen werd de ploeg getraind door de Nederlander Johan Verstappen. De selectie bestaat op dit moment uit een mengelmoes van nationaliteiten, waaronder vijf Zwitsers, twee Cubanen, drie Brazilianen, vijf Italianen en een Macedoniër.