Ook werkgevers boos op gemeente

nieuws

Werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord is verbijsterd over de suggestie van het stadsbestuur dat de verbetering van de zuidelijke ringweg ter discussie staat omwille van bezuinigingen. Directeur Lambert Zwiers spreekt van “onbehoorlijk bestuur”.

Zwiers denkt dat de gemeente niet werkelijk van plan is om op de zuidelijke ringweg te bezuinigen, maar dat het stadsbestuur het dreigement gebruikt om een financiële deal met de provincie te forceren. ““Het is voor ons onbespreekbaar dat als gevolg hiervan Noord-Nederland in het algemeen en ondernemers in het bijzonder de rekening gepresenteerd krijgen”, aldus de directeur.

Volgens Zwiers is de gemeente er ook verantwoordelijk voor dat de stekker uit de spoorlijn Groningen-Heerenveen werd getrokken. VNO-NCW Noord roept het gemeentebestuur op om haar financiële problemen binnen haar eigen budgettaire kaders op te lossen. Daarbij is het volgens Zwiers van belang dat de economische structuur en het vestigingsklimaat niet verder worden aangetast en de lasten eerlijk worden verdeeld.