Nacht van Kunst & Wetenschap van start

nieuws
Foto: Niels Kim

In Groningen vindt komende avond en nacht de derde editie van De Nacht van Kunst & Wetenschap plaats. Op veertien locaties in de binnenstad kunnen Stadjers kennis maken met nieuwe muziek, theater, dans en wetenschap.

Op het festival zullen ruim tweehonderd sprekers, singer-songwriters, experimenten, tentoonstellingen en kunstprojecten te zien zijn. De Nacht werd voor het eerst georganiseerd in 2009. Met toen veertien locaties waar vijftienduizend bezoekers op kwamen smaakte het festival naar meer. Het enthousiasme van het publiek was zo groot dat een vervolg daarom niet uit kon blijven.

Stadjers die komende avond niet in de gelegenheid zijn om één van de locaties te bezoeken, kunnen ook alles volgen via een speciaal radioprogramma dat op OOG Radio wordt uitgezonden. De programmamakers van het radioprogramma Glasnost verzorgen vanaf locatie een live-programma. OOG Radio is in de ether te ontvangen via de FM 106.6MHz, via de kabel op FM 105.5Mhz en via de stream die op deze website is terug te vinden.

Kijk voor meer informatie over de Nacht van Kunst & Wetenschap op de website van de organisatie.