Michiel Gerritsen besluit korfbalcarrière met zege

sport
Team Michiel tijdens de afscheidswedstrijd van Michiel Gerritsen. Foto: Willem Kracht - fotowkracht.nl

Korfballer Michiel Gerritsen van Nic./Alfa College heeft zaterdagmiddag in het Oranjewoud Stadion afscheid genomen als actief speler. Dat gebeurde door het spelen van een speciale wedstrijd die Gerritsen met 12 – 9 wist te winnen.

Gerritsen speelde met een door hem samengesteld team. Onder hen onder andere Ivo Wiebering, Iris Arends, Kees Vlietstra, Leon Simons en Linda Blaauw. Tegenstander was het eerste team van Nic. Beide teams maakten er een vermakelijk duel van waarbij Gerritsen de score opende. Bij rust stond er een 5 – 5 tussenstand op het scorebord.

Na de thee nam ’team Gerritsen’ afstand. In de slotminuten volgde een publiekswissel, kort nadat de 31-jarige international op een fraaie manier een doorloopbal had gescoord. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen met 12 – 9.

Gerritsen zal ondanks het stoppen als actief speler wel verbonden blijven aan de korfbalsport. In het aanstaande seizoen wordt hij de assistent van Nic.’s nieuwe hoofdtrainer Harold Jellema. Gerritsen laat weten er naar uit te kijken, en dat hij erg veel zin heeft om zich als coach te gaan ontwikkelen.