“Let op brandveilige versiering tijdens EK-voetbal”

Het EK-voetbal staat voor de deur en steeds meer Stadjers toveren hun huizen om in ware oranje paleizen. De Groningen brandweer waarschuwt dit weekend voor de brandveiligheid van deze versieringen.

Stadjers wordt gevraagd goed te kijken naar de materialen waar deze versieringen van gemaakt zijn. Veilige vlaggetjes, slingers en spandoeken moeten gemaakt zijn van zogenaamde brandvertragende middelen. De brandweer komt echter nog teveel onveilige spullen tegen.

In Groningen zijn inmiddels ook verschillende straten versierd met oranje vlaggetjes. Omdat het belangrijk is dat ambulances en brandweerwagens overal moeten kunnen komen, wordt geadviseerd om vlaggetjes die over de straten hangen, op een hoogte van minimaal 4,2 meter te hangen. Ook is het belangrijk dat versiering waarvan de temperatuur kan oplopen op minimaal vijftig centimeter afstand van spotjes en andere apparaten wordt gehangen.

Deel dit artikel: