Grand Theatre lijkt gered

Het Grand Theatre lijkt gered. Dat is de belangrijkste conclusie uit de nieuwe cultuurnota van de gemeente. Het theater aan de Grote Markt krijgt de komende vier jaar jaarlijks een kleine 4 ton van de gemeente en daar bovenop nog een extra bedrag om te zorgen dat het theater in de toekomst beter op eigen benen kan staan.

Groningen is volgens wethouder Ton Schroor de tweede cultuurstad van Nederland en één van de weinige steden die op dit moment nog investéért in cultuur. Instellingen moeten volgens hem de komende twee jaar in staat zijn om meer uit de markt te halen. Ze moeten samenwerken en nieuwe combinaties gaan vormen.

Ook dans moet voor de stad behouden blijven zegt Schroor. Hij gaat naar staatssecretaris Halbe Zijlstra toe om te pleiten voor het dansgezelschap Guy & Roni. Na het verdwijnen van jeugdtheaters De Citadel en De Steeg wil Groningen op zoek naar impulsen voor een nieuw jeugdtheatergezelschap.