Aanbesteding Forum zet Raad voor blok

nieuws
foto: Sebastiaan Scheffer

Een deel van de Raadscommissie Financien en Veiligheid voelde zich woensdag voor het blok gezet door de plotselinge aanbesteding van het Groninger Forum. Ruim een uur voor de aanvang van de vergadering kreeg de raad het bericht dat het Forum was aanbesteed aan bouwbedrijf Bam.

Daardoor kon het Forum woensdag niet worden meegenomen als bezuinigingsfactor in de besprekingen van de Voorjaarsbrief. De VVD, Stadspartij en ChristenUnie keurden de handelwijze van het college af. Wethouder Ton Schroor zegt dat de procedure van aanbesteding dinsdag helemaal was doorlopen en toen op de agenda van B en W is geplaatst. B&W hadden al een mandaat van de Raad gekregen voor de aanbesteding; ze zijn binnen de eisen van de raad gebleven.

De Zuidelijke Ringweg staat wel op het lijstje van projecten, waarop wethouder Dekker mogelijk wil bezuinigen. Dat steekt te meer daar die nominatie tot bij de Minister van Verkeer het nodige stof heeft doen opwaaien. Dekker heeft geen signalen van de minister gekregen dat zij haar bijdrage aan de ringweg wil stoppen zegt ze.