Vrouw gewond bij straatroof

112
foto: Bob de Vries

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond op de Leliesingel. De rover ging er met haar handtas vandoor.

Het slachtoffer, een 18-jarige Groningse, liep ’s nachts rond kwart voor drie ter hoogte van de kruising Kerklaan met de Leliesingel, toen zij van achteren door een fietser werd benaderd. De man pakte haar handtas vast en wilde deze van haar schouder trekken. Daarbij kwam het slachtoffer ten val en werd enkele meters mee gesleurd. Ze liep daarbij verwondingen aan haar rug op. Omdat de verdachte ook deels ten val kwam, stond het slachtoffer op en liep naar de verdachte toe en eiste haar tas terug. Vervolgens werd de vrouw door haar belager geschopt, waarna hij er met de buit ervandoor ging.

Vrienden van het slachtoffer, die dit alles op een afstand zagen gebeuren, zetten de achtervolging in. Ze raakten de straatrover bij het Noorderstation kwijt. De verdachte is een blanke Nederlandse man van ongeveer twintig jaar oud en rond de 1 meter 95 lang. Hij heeft kort blond haar, een smal onregelmatig gezicht met kleine ogen en een gespierde dikke nek. Hij reed op een donkerkleurige fiets met een mandjesdrager. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.