PvdA maakt zich zorgen over kinderen in Groningen

nieuws

De fractie van de PvdA in de gemeenteraad in Groningen maakt zich ongerust over de cijfers van de onlangs verschenen kinderrechtenmonitor waaruit blijkt dat veel kinderen in armoede leven. De fractie wil graag weten hoe goed of hoe slecht kinderen het in Groningen hebben en heeft hierover vragen gesteld.

Uit de cijfers van de kinderrechtenmonitor blijkt dat één op de tien kinderen in armoede leeft. “Van de kinderrechtenmonitor zijn wij geschrokken”, zeggen raadsleden Roeland van der Schaaf en Erica van Lente. “De cijfers roepen de vraag op hoe het gaat met de kinderen in Groningen. We weten al dat in Groningen nog meer kinderen in armoede opgroeien dan in de rest van Nederland. Ook hebben we relatief veel zwakke scholen. Dat baart ons zorgen.”

De PvdA laat weten tevreden te zijn over het integraal jeugdbeleid in de gemeente. “85 Procent van de kinderen zal net als de rest van de Nederlandse kinderen veilig en gezond opgroeien. Maar over die vijftien procent maken we ons zorgen. Als samenleving moeten we voor hen opkomen”, aldus de raadsleden.

Luister hier naar raadslid Erica van Lente in gesprek met presentator Gert van Akkeren: