Michiel Gerritsen wordt assistent coach bij Nic.

sport
Foto: nic-korfbal.nl

De 31-jarige Michiel Gerritsen wordt de nieuwe assistent trainer bij de korfballers van Nic./Alfa College. Dat heeft de Groningse club maandag bekendgemaakt.

Gerritsen speelde de afgelopen seizoenen in het eerste team van Nic. Halverwege dit seizoen moest hij vanwege een blessure afhaken en besloot uiteindelijk te stoppen met korfballen op het hoogste niveau. De Stadjer begon zijn korfbalcarrière bij Blauw Wit en haalde de afgelopen jaren diverse prijzen binnen. Zo wordt hij driemaal tot korfballer van het jaar uitgeroepen en was hij de beste speler op het WK van 2007. Gerritsen speelde in totaal 47 interlands voor Nederland.

Gerritsen wordt de assistent-coach van Harold Jellema, die als hoofdtrainer eindverantwoordelijk zal zijn voor de selectie. Jan Jouke Flokstra neemt het trainen van het tweede team voor zijn rekening. “Met deze mensen kunnen we volgend jaar met een jonge groep bouwen aan een topteam met als uiteindelijk doel mee te draaien in de top van de korfballeague”, zegt Harold Jellema. “Met Michiel krijgen we een zeer betrokken clubman met veel spelerservaring, die hij kan overbrengen op de groep. Ook prijzen we ons gelukkig met een ervaren trainer als Jan Jouke voor het tweede, waarmee de aansluiting tussen het eerste en tweede team goed geborgd is.”