Studentenverenigingen zamelen geld in voor goed doel

Op woensdag 16 mei vindt de 14e editie van de Bazes plaats. Dit is een benefietevenement waar de zeven grootste studentenverenigingen van de stad geld inzamelen voor een goed doel.

Dit jaar gaat het geld naar Kids United, een stichting die zich inzet voor gehandicapte kinderen die graag willen voetballen. Er wordt van alles uit de kast gehaald om geld in te zamelen voor deze stichting. Vanaf 13.00 uur zijn er op de speelweide van het Noorderplantsoen allerlei activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Denk daarbij ook aan optredens van Ronald McDonald en Groby, maar ook aan allerlei spelletjes voor de kids.

Van 16.00 tot 18.00 uur wordt het programma afgesloten met de BAZES-borrel waar iedereen welkom is om de dag af te sluiten met een hapje en drankje. Daar wordt de voormalige dienstwagen van de universiteit geveild en zal oud-rector Frans Zwarts de Volvo S90 aan de nieuwe eigenaar overdragen. ’s Avonds wordt er een benefietdiner gehouden.

In de nachtelijke uren openen de zeven studentenverenigingen hun deuren voor iedereen en is het mogelijk om aan een kroegentocht mee te doen. De drankjes zullen die avond wat in prijs verhoogd zijn, waarvan de verhoging naar het goede doel gaat.