Groningen kijkt terug op gezellige Koninginnedag

Koninginnedag in Groningen is maandag gezellig verlopen. Volgens de Regiopolitie Groningen hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.

Wel raakten een aantal feestvierders onwel. Zij zijn door medewerkers van de EHBO behandeld. Over de oorzaak van de onwelwordingen is nog niets bekend. Waarschijnlijk dat de grote drukte en de oplopende temperaturen hier een rol bij hebben gespeeld. Hoeveel mensen precies Koninginnedag gevierd hebben in de stad wordt later dinsdag bekendgemaakt. Wel was het op een gegeven moment zo druk dat de politie opriep om de Grote Markt en de Gelkingestraat te mijden.

Koninginnedag begon maandag met het luiden van de klokken van de Martinitoren. Daarna konden bezoekers zich vergapen aan de vele spullen die uitgestald lagen op de diverse vrijmarkten, konden actief zijn op de sport- en spelmarkt op de Westerhaven of konden uit hun dak gaan bij de vele optredens die geplanned stonden op de podia op de Grote Markt en Vismarkt. Hoofdact VanVelzen, die maandagavond acte de présence gaf, trok overduidelijk de meeste bezoekers.