Arriva: “Helemaal geen overbodige bussen in Groningen”

nieuws

Vervoersbedrijf Arriva heeft helemaal geen tachtig overbodige bussen in Groningen staan die weg staan te roesten. Dat laat het bedrijf weten aan RTV Drenthe in een reactie op de bewering van statenlid Henk Brink.

Gedeputeerde Brink liet donderdag weten dat concessies in het openbaar vervoer langer moeten duren. De concessie Groningen Drenthe werd in december 2009 voor zes jaar gegund aan vervoerder Qbuzz. Om hun lijndiensten uit te voeren moest het bedrijf ruim driehonderd nieuwe bussen aanschaffen. Mocht Qbuzz na het verstrijken van de concessie het gebied kwijt raken, dan zijn de huidige bussen nog niet afgeschreven. Daardoor staan er momenteel nog altijd tachtig oude bussen van de vorige vervoerder, vervoersbedrijf Arriva, weg te roesten in Groningen.

Maar Arriva laat weten dat er helemaal geen bussen zijn overgebleven. Na het verliezen van de concessie in Groningen zijn veel bussen overgebracht naar Portugal. Wel staan er nog negentien bussen te wachten tot ze opgehaald worden door de nieuwe eigenaar.