Politie zet wanbetalers achter tralies

De politie heeft dinsdag een viertal mensen bij acties in de stad opgepakt die openstaande boetes hadden. Alle vier zijn ingesloten omdat zij de boetes niet konden betalen.

Een 22-jarige Stadjer werd ’s morgens uit zijn woning aan de Prinses Margrietstraat gehaald omdat hij 250 boetegeld niet betaald had. In de middag pikten agenten op de Korreweg een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op, die nog 550 euro moest betalen. Een 48-jarige Stadjer uit de Dierenriemstraat moest nog 750 euro betalen, dan wel 21 dagen zitten.

Een 31-jarige Stadjer liep dinsdagavond per toeval in het net. Hij was betrokken bij een opstootje in de Oosterweg. Agenten kwamen om de ruzie te sussen en controleerden de persoonsgegevens van de betrokkenen. Zo kwam aan het licht dat de Stadjer nog voor 1200 euro aan openstaande boetes had. Hij mag ook 19 dagen in de cel gaan zitten als hij de boetes niet kan betalen.