Mollema houdt uitzicht op podium in Ronde van Romandië

sport
Foto: Cor Vos - baukemollema.nl

Wielrenner Bauke Mollema houdt in Zwitserland uitzicht op een plaats op het podium in het eindklassement. Zaterdag werd hij in de vierde etappe elfde.

De vierde etappe voerde van Bulle naar Sion. In een zware etappe wist teamgenoot Luis Léon Sanchez als eerste over de streep te komen. Dankzij de bonificatieseconden die hij daarmee opstreek nam hij de leiderstrui over van Bradley Wiggins. Mollema eindigde in een behoorlijk uitgedund peloton als elfde.

Zondag wacht de laatste etappe. Een tijdrit over 16,5 kilometer waarbij zowel de start en finish in Crans Montana zijn gelegd. De achterstand van Mollema op Sanchez bedraagt achttien seconden. Wil Mollema een plek op het podium bemachtigen dan moet hij twee seconden goed maken op de Australische concurrent Michael Rogers.

Ploegleider Nico Verhoeven van de Rabobank heeft goede hoop dat er prijzen mee worden genomen naar Nederland. “Als ze zondag in de tijdrit met zijn allen worden weggereden, dan gaan we toch met een kater naar huis, maar eerlijk gezegd reken ik daar niet op. Maar ook als we deze ronde niet winnen, kan hij echt niet meer stuk.”