Lefier gaat scheefwonen voorlopig niet rechttrekken

nieuws
foto: www.lefier.nl

Stadjers die een woning van Lefier huren en meer dan 43.000 euro verdienen krijgen dit jaar geen extra huurverhoging van 5 procent. De woningcorporatie heeft besloten om eerst de definitieve wetgeving hierover af te wachten.

Het kabinet wil met de maatregel het zogenaamde scheefwonen aanpakken. Volgens het kabinet huurt zo’n 16 procent van de huurders van de woningcorporaties te goedkoop, waardoor er minder goedkope woningen beschikbaar zijn voor mensen die daar werkelijk behoefte aan hebben. Door scheefwoners een extra huurverhoging te geven, hoopt het kabinet dat ze uit zichzelf gaan verhuizen naar een duurdere woning.

Om te kunnen bepalen welke huurders in aanmerking komen voor de verhoging, heeft de Belastingdienst inkomstengegevens van huurders doorgegeven aan de woningcorporaties. Een omstreden maatregel, omdat het wetsvoorstel over het scheefwonen nog door de Tweede Kamer moet worden goedgekeurd. Woningcorporatie Lefier zegt daarom dit jaar af te zien van de huurverhoging. Bovendien blijkt uit de gegevens dat maar 6 procent van zijn huurders scheefwoont.