Gideon Festival maakt eerste namen line-up bekend

nieuws

Het Gideon Festival heeft de eerste namen bekendgemaakt die dit jaar act de présence zullen geven op de zesde editie van het underground festival.

Zo zal de Amerikaanse rockabilly-band ‘The Rumble Jetts’ aantreden. Deze band komt uit Kansas City en speelt een mix van blues, country en swing. Tweede naam is The Gribitch Brothers And Sisters. Een Franse gypsy-punkband met surf invloeden. Ook heeft de organisatie The Phantom Four weten te contracteren. Een band onder leiding van frontman Rude Boy die de reputatie heeft de beste surfband van de lage landen te zijn. Laatste naam die bekend is gemaakt is die van de Haagse formatie De Kraaien. Zij brengen een combinatie van Dubstep, Electro en Hip-Hop.

Het Gideon Festival vindt dit jaar plaats op 1, 2 en 3 juni. Nieuw dit jaar is dat het publiek beslist welke bands en artiesten op het Festival optreden. Bands kunnen zich inschrijven op de website, waarna het publiek door middel van stemmen aan kan geven of het een aanwinst is voor het festival. Het stemmen kan nog tot 20 april.