Geen podiumplaats voor Mollema in Romandië

sport
Foto: Cor Vos - baukemollema.nl

Het is wielrenner Bauke Mollema van de Rabobank-formatie zondag niet gelukt om een plekje te bemachtigen op het podium in het eindklassement van de Ronde van Romandië.

De Ronde werd zondag afgesloten met een tijdrit over 16,5 kilometer waarbij zowel de start en finish in het Zwitserse Crans Montana waren gelegd. Mollema leek aanvankelijk het podium niet mis te kunnen lopen. Hij hoefde slechts twee seconden goed te maken op zijn Australische concurrent Michael Rogers. Het liep anders want de Groninger moest bijna anderhalve minuut toegeven op Bradley Wiggins, en werd daarmee 26ste.

Ook ploeggenoot Luis León Sanchez die zaterdag nog in de leiderstrui werd gehesen kon het tricot na afloop van de etappe bij de koersdirectie inleveren. Sanchez was slechts twee seconden sneller dan Mollema, waardoor Wiggins hem ruimschoots voorbij ging in het klassement en er met de eerste prijs vandoor ging.