Cruiseschip belemmert treinverkeer

nieuws
Een Arriva-trein aan het rangeren op het station in Leer. Foto: Sebastiaan Scheffer

Treinreizigers tussen Groningen en het Duitse Leer moeten donderdag en vrijdag rekening houden met een extra reistijd van ongeveer een half uur. De oorzaak is een cruiseschip dat het ruime sop kiest.

Het schip, de AIDAmar, is gebouwd op de Meyer Werft in Papenburg. Om in grotere wateren te komen vaart het via de Ems naar de Dollard. Omdat het schip te hoog is voor de spoorbrug nabij Leer, moet deze weggetakeld worden, waardoor er geen treinverkeer mogelijk is.

Treinreizigers worden vanwege de stremming tussen Bad Nieuweschans en Leer met bussen vervoerd. Deze bussen zullen ook op het tussengelegen station Weener stoppen. Zaterdag is de dienstregeling weer normaal.

Deel dit artikel: