Jong FC Groningen verpletterd door Ajax

sport
foto: Fotoburo FPS

Jong FC Groningen heeft dinsdagavond met ruime cijfers verloren in Amsterdam. Tegen Jong Ajax werd het 5 – 0.

Ajax kwam vroeg in de wedstrijd al op voorsprong. Bij de eerste aanval was het gelijk al raak. Jody Lukoki gaf een pass op Ricardo van Rhijn die de bal via via bij Mats Rits bezorgde die raak kon tikken. Het team van trainer Dick Lukkien leek door het vroege doelpunt van slag waardoor Ajax tien minuten later opnieuw kon profiteren, dit keer door een doelpunt van Yener Arica die de bal fraai in de touwen wist te werken.

Jong FC Groningen kreeg daarna meer ruimte en wist een aantal kansen te creëren, maar deze werden niet benut, waardoor de ruststand op 2 – 0 werd bepaald.

Na rust was het opnieuw Groningen dat het spel maakte. Toch viel het doelpunt tegen de verhouding in aan de andere kant. In de 65ste minuut werd Jody Lukoki de diepte ingestuurd en wist doelman Fij van de FC te passeren. Niet lang daarna wist Ricardo Kip dankzij een foutje van de Groningse verdediging de 4 – 0 in te tikken. Kip was ook verantwoordelijk voor het vijfde doelpunt dat enkele minuten later viel.

Door het verlies is Jong FC Groningen gezakt naar de zesde plaats in de eredivisie voor beloften.

Deel dit artikel: