Groningse scholieren halen 5.400 euro op voor Kenia

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Leerlingen van de Johannes Calvijnschool en de Rehobothschool hebben donderdag 5.400 euro bij elkaar gelopen voor het project ‘Lopen voor Water’. Met het geld kan een water- en sanitatieproject in Kenia gestart worden.

De kinderen van de twee hoogste klassen van beide scholen liepen van de brandweerkazerne aan de Sontweg naar hun eigen school over een afstand van zes kilometer. In hun rugtas zat in totaal voor zes liter aan water. “Dat moeten leeftijdsgenootjes in veel andere landen elke dag doen om aan water te komen”, vertelt Jody van Ittersum van Dorcas. “Zo ervaren de Nederlandse leerlingen dat voldoende water voor dagelijks gebruik niet overal vanzelfsprekend is.”

Voor de wandeltocht lieten de leerlingen zich door ouders, familieleden en buren sponsoren. “Het Waterbedrijf Groningen heeft daarnaast besloten om iedere leerling voor vijf euro te sponsoren, en Aqua For All verdubbeld het totaal bedrag en dat levert 5.400 euro op voor Kenia.” Van Ittersum vertelt dat voor dat geld een grote wateropslagtank wordt gebouwd bij een school in de buurt van de hoofdstad Nairobi. “En het zou mooi zijn als we vijf watertappunten en vijf toiletten kunnen realiseren.”

Verslaggever Sebastiaan Scheffer was bij de actie aanwezig en zag dat niet alleen de scholen maar ook de Groninger brandweer van alles uit de kast haalde voor de actie: