COC Groningen tegen optreden Oosterpoort

nieuws
foto: Bob de Vries

COC Groningen wil dat het optreden van de Jamaicaanse dancehall artiest ‘Sizzla’ op 2 april in de Oosterpoort niet doorgaat. De artiest zingt namelijk nummers die oproepen tot geweld tegen homo’s.

De afgelopen weken heeft COC Groningen contact gehad met de directie van de Oosterpoort, maar heeft ook de wethouders van Cultuur en Integratie benaderd. Het COC vindt dat er geen plaats mag zijn voor artiesten die in hun liedjes oproepen om homo’s in brand te steken en door het hart te schieten.

Andere podia in Nederland waar Sizzla ook optreedt, vertellen dat de artiest in een persverklaring heeft toegezegd geen nummers op te voeren waarin wordt opgeroepen tot homohaat. Het COC Nederland gelooft deze verklaring niet omdat de artiest eerder deze belofte heeft gebroken.