De Jeugd Van Tegenwoordig wint Popprijs 2011

De Jeugd Van Tegenwoordig heeft zaterdagavond de Popprijs van 2011 gewonnen. In een bomvolle Oosterpoort werd de prijs onder toeziend oog van duizenden muziekliefhebbers uitgereikt aan de rappers uit Amsterdam. Zij kregen, naast een cheque van 10.000 euro, ook de traditionele bierregen over zich heen

De Jeugd van Tegenwoordig werd opgericht in 2005 en scoorde dat jaar meteen een grote hit met “Watskeburt?” De jury roemde de groep als taalvernieuwers, die zowel platte grappen als diepe gedachten laten horen, gebracht met op funk gedragen muziek.

De Popprijs werd dit jaar voor de 26e keer uitgereikt. Vorig jaar ging Caro Emerald er met de muziekprijs vandoor. Eerder gingen artiesten als Kyteman, Tiësto, Herman Brood en The Nits met de eer strijken. Noorderslag trok zaterdagavond ruim 5000 toeschouwers. In de Oosterpoort speelen zo’n 90 artiesten en bands op elf podia.

Foto: Andy Zuidema
Foto: Andy Zuidema
Deel dit artikel: