PvdA neemt sportverenigingen onder de loep

nieuws
Foto: photoxpress.com/search-stock-photos-photographer/BeN/241205

De fractie van de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad gaat onderzoek doen naar de stand van zaken bij de Stadse sportverenigingen. Dit weekend is er een enquête naar alle clubs gestuurd.

Het onderzoek is een vervolg op de motie van de PvdA die in november door de raad werd aangenomen, die het college opriep een klanttevredenheidsonderzoek te doen onder sportverenigingen. “De verenigingen zijn van groot belang”, vertellen raadsleden Erica van Lente en Bea Enting. “Zij maken namelijk de sport, maar tot op heden vroeg de gemeente niet naar hun mening over hoe ze bijvoorbeeld aankijken tegen de dienstverlening van de gemeente, en hoe tevreden ze zijn over hun sportaccommodaties”.

De enquête druist in tegen het beleid van het College dat alleen een onderzoek uit wilden voeren onder de gebruikers van sporthallen. Dit onderzoek zou pas eind 2012 klaar zijn. Van Lente en Enting duurt dat te lang. “Dat zou betekenen dat we pas in 2013 iets met de resultaten van het onderzoek zouden kunnen gaan doen. Dat moet sneller en daarom zijn wij een onderzoek gestart onder alle sportverenigingen”. De bedoeling is dat de verenigingen eind februari de enquêtes retourneren. De resultaten worden vervolgens in maart naar buiten gebracht.

Deel dit artikel: