Diverse aanhoudingen wegens mishandeling

Politieagenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag meerdere personen aangehouden. Ze worden verdacht van mishandeling.

Aan het begin van de nacht kwam er een melding binnen dat er in de Poelestraat gevochten zou worden. Bij aankomst troffen de politiemensen een 32-jarige man uit Groningen met een bebloed gezicht aan. Hij bleek geslagen te zijn door een 25-jarige man die even later in de omgeving aangehouden kon worden. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel behandeld. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis, maar de man bleek wel een tand te missen.

Een 21-jarige Stadjer werd ook aangehouden. Hij zou een 21-jarige vrouw uit Dokkum in het gezicht geslagen hebben. De aanleiding hiervoor is onbekend. De Friezin kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Een portier van een horecagelegenheid heeft de bij politie aangifte gedaan voor mishandeling tegen twee zeventienjarige jongens. De man had de tieners aangesproken omdat zij zich vervelend gedroegen. De jongens waren daar niet van gediend en begonnen de portier te schoppen en te slaan. De politie is nog op zoek naar de twee.

Op de Grote Markt werd tenslotte een 21-jarige man uit Zuidhorn in de kraag gevat. Hij wordt verdacht van het gooien van een glas naar een portier. Ook hij is overgebracht naar het politiebureau.