Cruiseschip legt treinverkeer stil

nieuws
Foto: Mark de Groot

Treinreizigers tussen Groningen en Leer moeten dit weekend rekening houden met een extra reistijd van een half uur. Oorzaak is de doorvaart van een cruiseschip.

Dit cruiseschip, de Disney Fantasy, is onlangs te water gelaten op de Meyer Werft in Papenburg en gaat nu richting de Eemshaven. Omdat het schip te hoog is voor de spoorbrug nabij Leer moet de brug weggetakeld worden, waardoor er drie dagen lang geen treinverkeer mogelijk is.

Vervoersbedrijf Arriva zet bussen in tijdens de stremming. Deze bussen vertrekken vanaf de parkeerplaatsen voor de stations. Het bedrijf wijst er daarnaast op dat voor de rit wel een geldig vervoersbewijs nodig is.

Het is niet de eerste keer dat de spoorbrug bij het Duitse stadje Leer moet wijken voor een cruiseschip. In juni vorig jaar gebeurde dit ook al toen het cruiseschip ‘De Celebrity Silhouette’ voor het ruime sop koos.

Deel dit artikel: