Ruim 600 wooneenheden met Bouw Jong

nieuws
Foto: Fam Blaauw

In het kader van ‘Bouw Jong’ zijn in 2011 632 zelfstandige wooneenheden voor jongeren gerealiseerd. Dat heeft de gemeente woensdag bekend gemaakt bij de Raadscommissie Ruimte en Wonen van de gemeenteraad.

De raadscommissie was over het algemeen tevreden met de resultaten, maar de verschillende partijen hadden ieder nog wel wat opmerkingen. CDA en VVD willen aandacht voor 1500 illegale huisvestingspanden die in vier jaar moeten worden aangepakt. GroenLinks had kritiek op het verlies van de Ovinglocatie, waar 800 wooneenheden zouden komen, maar waar te laat een gasdrukverdeelstation werd ontdekt, dat de bouw in de weg stond. Student en Stad is beducht voor de grote afhankelijkheid van de woningcorporaties bij jongerenhuisvesting zoals op de Ovinglocatie en D66 wil weten hoe het College de verhouding schat tussen aanbod en vraag voor jongerenhuisvesting in 2015.

Wethouder Frank de Vries zegde toe 1500 illegale woonpanden in de komende vier jaar aan te pakken en vooral op geluidsisolatie te letten. Hij ziet geen mogelijkheden voor wonen op bedrijventerreinen, zoals de Stadspartij bepleit, omdat die een andere bestemming hebben. De wethouder is met de gemeente Haren in gesprek over eventuele huisvesting in het voormalig Biologisch Station in Haren.