NMa doet inval bij streekvervoerders om OV-chipkaart

nieuws
Foto: flickr.com/people/alex53/

De Nederlandse Mededingingsautoriteit is dinsdag een onderzoek gestart naar een aantal vervoersbedrijven vanwege mogelijk gemaakte verboden prijsafspraken rond de ontwikkelingskosten van de OV-chipkaart.

De Autoriteit heeft dinsdag een inval gedaan in het hoofdkantoor van vervoersbedrijf Veolia in Breda. Dat bevestigt een woordvoerder van de vervoerder. Bij de inval zou geen administratie zijn meegenomen. Het bedrijf gaat er ook van uit dat het onderzoek geen mededingingsinbreuken aan het licht zal brengen. De NMa zegt aanwijzingen te hebben dat de bedrijven onderling kosten verrekend hebben voor de invoering van het nieuwe betaalmiddel in het openbaar vervoer. Verder wil de instantie er niks over zeggen.

Of vervoersbedrijf Arriva ook betrokken is in het onderzoek van de NMa, is onbekend. Een woordvoerder van het bedrijf, dat in het Noorden het trein- en busvervoer verzorgt, laat weten dat ze hier geen uitspraken over doen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *