Nic. wint eenvoudig in oefenwedstrijd van DOS’46

De korfballers van Nic./Alfa College hebben zaterdagavond vrij eenvoudig gewonnen van DOS’46/Engeldot uit Nijeveen. De wedstrijd in Dronten eindigde in een 15 – 19 overwinning.

DOS’46 begon goed aan de oefenwedstrijd en wist een kleine voorsprong op te bouwen. Nic. liet zich echter niet van de wijs brengen en wist aan te haken. Bij rust stond er een tussenstand van 10 – 9 op het scorebord.

In de tweede helft namen de Groningers het initiatief. Door sterk spel kwam Nic. in korte tijd op een 12 – 18 voorsprong. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al beslist. DOS gaf echter niet op en wist terug te komen tot 15 – 19, wat ook de eindstand was.

Nic. moest het in de wedstrijd zonder Rianne Echten stellen die op dit moment in de selectie van Oranje speelt op het Wereldkampioenschap Korfbal. In dat kampioenschap wist Nederland vrij eenvoudig de groepswedstrijden te winnen, waardoor het nu in de kwartfinales staat. De competitie in de Wereldtickets Korfbal League begint voor Nic. op 26 november met een uitwedstrijd tegen Blauw Wit in Amsterdam.