Brandje op schoolplein Gravenburg

112
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Er heeft zondagmiddag korte tijd brand gewoed op het schoolplein van de tijdelijke school in Gravenburg.

De melding van de brand kwam om 15.15 uur binnen bij de brandweer. “De melding was dat het om een brand zou gaan in een sporthal aan de Leegeweg in Gravenburg”, vertelt woordvoerder Maarten van Wieringen van de Hulpverleningsdienst Groningen. “Toen we eenmaal ter plaatse kwamen met een bluswagen en een hoogwerker bleek het niet te gaan om de sportaccommodatie maar om de school. Daar bleek een fiets in brand te staan. Dit brandje kon snel door de brandweerlieden bedwongen worden”.

Vorig jaar oktober brandde het schoolgebouw aan de Maresiusstraat volledig af. Op dit moment zijn de leerlingen ondergebracht in een tijdelijk schoolgebouw. De verwachting is dat zij komend voorjaar naar het nieuwe schoolgebouw kunnen, wat op dezelfde plek verrijst als waar de oude school stond.