Voortvluchtige inbreker in badkamer aangehouden

Een dertigjarige Stadjer is woensdagmiddag aangehouden nadat hij eerder was betrapt bij een inbraak.

De man had ingebroken in een woning in de Tuinbouwstraat. De dertiger werd betrapt door de bewoner waarna de inbreker het op een lopen zette waarbij hij een deel van de buit mee nam. De bewoner ging achter de inbreker aan en belde ondertussen de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek dat de Stadjer een deel van de buit al weer terug had, maar dat de inbreker echter gevlogen was.

Tijdens het buurtonderzoek van de politiemensen werden ze plotseling aangesproken door een bewoonster. Zij vertelde het opmerkelijke verhaal dat een man bij haar aan de deur was gekomen met de vraag of hij een glaasje water mocht. Deze man voldeed aan het signalement van de inbreker. Agenten konden vervolgens de Stadjer aanhouden in de badkamer.