Niet genoeg bewijs voor poging moord op halfbroer

nieuws
Foto: mrg.bz/F0Ksyt

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag een celstraf van 130 dagen, waarvan 29 dagen voorwaardelijk, geëist tegen een 42-jarige man uit Groningen. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn halfbroer en diens vriendin op 9 oktober vorig jaar.

De mishandeling vond plaats in de woning van de halfbroer is Eesveen. De verdachte had samen met een broer en een neef aangebeld. De halfbroer had nietsvermoedend de deur open gedaan. Toen hij zag wie er voor hem stonden probeerde hij de deur dicht te drukken maar dat werd hem belet. Hierbij moest hij gelijk diverse klappen en schoppen incasseren. Tijdens de mishandeling liep hij flinke snijwonden op aan zijn arm. Ook zijn vriendin, die op dat moment op het toilet zat, werd mishandeld.

De verdachten verlieten uiteindelijk de woning. Daarbij werd de halfbroer hevig bloedend achtergelaten. Het slachtoffer verklaarde dat hij de snijwonden had opgelopen omdat hij met een mes was gestoken. De Officier van Justitie acht dit niet bewezen en wil daarom niks weten van poging tot moord. De rechtbank doet op 18 augustus uitspraak in deze zaak.