Mollema vierde in profronde Surhuisterveen

sport
Foto: Cor Vos - baukemollema.nl

Wielrenner Bauke Mollema is dinsdagavond vierde geworden op de dertigste editie van het profcriterium van Surhuisterveen. Cadel Evans won de profronde.

Het publiek dat zich rijen dik aan De Kolk in het Friese dorp had verzameld werd getrakteerd op een spannende wedstrijd. In de laatste vijf ronden hadden elf renners zich losgemaakt van het peloton. Onder hen onder andere Bauke Mollema, Cadel Evans en Pieter Weening.

Het was ook Weening die in de laatste vijf ronden de kopgroep uit elkaar reed. Na een demarrage wist hij alleen Evans, Mollema en Lieuwe Westra mee te krijgen. De achtervolgende groep werd al snel op zeven seconden gereden.

In de laatste ronde was het opnieuw Weening die voor het thuis publiek aanzette. Alleen Evans kon hem volgen. De Australiër, die anderhalve week geleden de Ronde van Frankrijk won, wist in de sprint de Fries te verslaan. Westra en Mollema sprintten op enkele seconden voor de derde en vierde plaats. Die sprint werd in het nadeel van de Groningse wielrenner beslecht.