Mogelijk camera’s in kinderdagverblijven

Kinderdagverblijven en crèches krijgen binnenkort wellicht cameratoezicht. Minister Kamp van Sociale Zaken is daarover in gesprek met de uitbaters van de kinderopvang.

Het plan is een gevolg van de affaire rond Robert M., die in kinderdagverblijven in Amsterdam kinderen heeft misbruikt. Uit onderzoek is gebleken dat er vaak onvoldoende toezicht is in kinderdagverblijven onder meer omdat er gebrek aan personeel is.

Het toezicht op de kinderdagverblijven valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeenten. Die hebben onder meer ook met het Rijk afgesproken dat er strenger zal worden gecontroleerd dat alle medewerkers naast een geldig diploma ook een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *