KEI-week in actie voor Ronald McDonald Huis

nieuws

De KEI-week steunt dit jaar het Ronald McDonald Huis. De organisatie hoopt zoveel mogelijk geld in te zamelen om daarmee het dakterras van het Huis op te kunnen knappen.

De KEI-week, de introductieweek voor studenten in Stad, zet zich ieder jaar in voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor het McDonald Huis omdat het een noodzakelijke voorziening is en in de stad zelf is gevestigd. De organisatie hoopt dat met dit goede doel KEI-lopers een binding krijgen met een lokaal maatschappelijk project.

De nieuwbakken studenten kunnen op verschillende manieren het goede doel steunen. Zo kunnen ze bij de inschrijving een optie aanvinken om een bedrag van 1,50 euro aan het Huis te doneren. Ook kan er tijdens grote evenementen tijdens de KEI-week een sms worden gestuurd naar een communicatiesysteem. Dit tekstbericht is vervolgens zichtbaar voor alle aanwezigen en de opbrengst van de SMS komt weer ten goede van het project.

Het Ronald McDonald Huis, gevestigd naast het UMCG, biedt een thuis aan familieleden van zieke of gehandicapte kinderen die in het ziekenhuis behandeld worden.