Geluksvogels mogen rondrit maken in superbus Ockels

nieuws
Foto: Bob de Vries

Er is zondag een belangrijke rol weggelegd voor de Superbus van Wubbo Ockels op de Gamma Racing Day op het TT-circuit in Assen. Door middel van een sms-competitie maakt het publiek namelijk kans om een rit te maken in het prestigieuze project.

De superbus zal zondagochtend de eGrand Prix voor elektrische motoren openen. Het zal de eerste keer zijn dat het innovatieve en duurzame voertuig al rijdend aan het publiek gepresenteerd wordt. De bus zal de toon zetten voor de verdere programmering op de Gamma Racing Day. De hele dag zal namelijk het circuit in het teken staan van het nieuwe, duurzame, racen. Zo zal het publiek ervaren dat het door elektrisch aangedreven motorfietsen erg stil kan zijn tijdens een race-wedstrijd. Tijdens de TTXGP is een bijzondere primeur te zien. In de pitstraat zullen dan namelijk geen benzineslagen te zien zijn, maar een rij oplaadpalen waar motoren hun stroom aftappen.

De superbus is een concept van Wubbo Ockels. Het is een elektrisch voortbewogen voertuig waar twintig á dertig passagiers in plaats kunnen nemen. De autobus zou tussen de 150 en 250 kilometer per uur kunnen rijden. Het prototype dat zondag te zien is in Assen is gemaakt door de TU Delft. Het bestuur van de Technische Universiteit en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat stonden garant voor de kosten.