Bewolking en volle maan belemmeren zicht op Perseïden

nieuws

Het is een fenomeen waar veel mensen zich jaarlijks op verheugen: de Perseïden. Een meteorenzwerm die veel vallende sterren als gevolg heeft. Alleen gooit dit jaar de bewolking en een volle maan roet in het eten.

De Perseïden laten ieder jaar zo rond de dertiende augustus van zich horen. De aarde komt dan in de baan van de bekende meteorenzwerm terecht. Doordat deze meteoren in de dampkring komen, zijn ze als vallende sterren te zien.

Het hoogtepunt van de zwerm wordt zaterdagochtend rond 08.00 uur verwacht. Maar ook eerder in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn de vallende sterren te zien. Helaas zorgt bewolking en een volle maan voor slecht zicht. Volgens meteorologen is de meeste kans om de sterren te ontwaarden tussen 03.00 en 06.00 uur.

Deel dit artikel: